اولین همایش «ما و غرب» در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای با حضور اعضای شورای سیاست گذاری از جمله محمد اسحاقی، محمدجواد لاریجانی، موسی حقانی، موسی نجفی و فواد ایزدی در موسسه انقلاب اسلامی دفترحفظ و نشر مقامم معظم رهبری برگزار شد. به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، آیین رونمایی از پوستر و فراخوان همایش «ما و غرب» در اندیشه حضرت آیتالله خامنهای با همت دبیرخانه این همایش در مؤسسه پژوهشی انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر مقام معظم رهبری برگزار شد. در این نشست، اعضای شورای سیاستگذاری این همایش از جمله محمد اسحاقی، معاون پژوهشی مؤسسه انقلاب، موسی حقانی دبیر همایش، موسی نجفی، محمد جواد لاریجانی و فواد ایزدی حضور داشتند.
✅سخنران بعدی این همایش، دکتر موسی نجفی بود که بیان کرد چهار مکتب بزرگ تاریخی در رقابت با یکدیگر شکست خوردهاند و از رقابت میان مارکسیسم، لیبرالیسم، نازیسم و فاشیسم، تنها مارکسیسم و لیبرالیسم موفق به پیروزی شدهاند. او اشاره داشت که راهبرد «نه شرقی و نه غربی» که در انقلاب اسلامی طراحی شد، چقدر راهبردی گرانسنگ و ارزشمند بوده است.
وی در اهمیت این همایش اشاره داشت که تحلیلها در سه سطح، تحلیل سیاسی، تحلیل نظریهای و تحلیل فلسفه سیاسی است و فهم روابط ایران و غرب باید در عمیقترین لایهها برای جامعه تدوین شود. موسی نجفی در این برنامه اظهار داشت که استعمار نه تنها یک مشکل بلکه یک مسئله است. او بیان کرد که آنچه اکنون از غرب میشناسیم، غرب پس از وستفالیا است و در این ۴۰۰ سال گذشته، تنها انقلاب اسلامی بوده که نظم وستفالیایی را به چالش کشیده است. وی افزود: رهبر ما، رهبر انقلابی است که داعیه بینالمللی و جهانی دارد و نوعی بیداری اسلامی است که در کشور ما به ظهور رسیده و به ایران قدرتی جهانی بخشیده است.
نجفی ادامه داد که با انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی وارد مرحله تمدن اسلامی شده و رهبری انقلاب اسلامی نیز رهبری ایران اسلامی، انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی در دوران تمدن اسلامی است. او با بیان اینکه بصیرت سیاسی رهبر انقلاب از بصیرت تاریخی ایشان ناشی میشود، اظهار داشت که جریان پسا استعمار ظرفیتی است که میتوان از آن بهرهبرداری کرد. در اندیشههای رهبر انقلاب با ادبیات سیاسی جدیدی مواجه هستیم که نظم سیاسی و قطببندی سیاسی جدیدی را در جهان شکل میدهد. جهان اسلام و غرب در چهار برهه و به صورت تمدنی با یکدیگر برخورد داشتهاند که ایران هر بار در این تقابلها نقش بسزایی ایفا کرده است. اولاً تقابل شرقی و غربی بوده که ایران در سمت شرقی ایستاده بوده است. ثانیاً تقابل ایران و یونان در گذشته وجود داشته است. ثالثاً جنگهای صلیبی میان مسلمانان و غربیها به وجود آمده است و در نهایت غرب بعد از وستفالیا که این همایش به شناخت و تبیین مرحله چهارم میپردازد.